Zárcsere – Ki a tettes?

A zárcsere igen elterjedt dolog napjainkban. Pontosan azért, mert az emberek oda figyelnek magukra és a környezetükre. Érdemes volt azt a sok figyelem felkeltő cikket és hirdetést kitenni. Szeretné mindenki megvédi az otthonát, családját és az élete munkáját.

A zárcsere nem egy bonyolult feladat. Mégis szakértő kezeket igényel. Nem elég ugyanis egy zárat biztonsági okokból lecserélni. Ha arra szánjuk magunkat és a pénzt, hogy zárt cseréljenek érdemes szakemberrel egyeztetni, hogy melyek a napjainkban megjelent legjobb védelmet nyújtó zárak. Ne gondoljuk azt, hogy a legdrágább zár a legjobb. Ez közép kategóriás zár is ugyan olyan jó tud lenni. Ha extra védelmet szeretnénk, akkor érdemes egy biztonsági zárat, ajtót is beszerelni. Ennek összege csak csekély része értékeiknek és életének.
De nézzük csak, hogy mi vezetett ahhoz, hogy az emberek kinyitották a szemüket és elkezdtek ezekkel a dolgokkal is foglalkozni. Nos nem más, mint a televíziós műsorok. Ugyanis csak itt tudnak beszámolni az emberek a történtekről úgy, hogy az mindenkihez eljusson. Olyan dolgokról számoltak be az elmúlt időkben, hogy saját eszközökhöz folyamodtak az emberek, mely saját vesztüket okozta. Annyira nem tudtak már mit tenni a betörések ellen, hogy fegyvert ragadtak, áramot vezettek a kerítésbe, puskát ragadtak, vagy kutyákat engedtek ki. Végül ezen okok miatt a betörőkből lettek a sértett állampolgárok. Mindenki száméra jó példa volt, hogy nem igazán a legjobb ötlet ön bíráskodni.

Egyetlen megoldás van ebben az esetben. Az, amit mi az imént javasoljuk. Ugyanis sajnos csak ez a napokban ismert egyetlen elfogadott módszer, mellyel büntetlenül tudjuk megvédeni magunkat. Az Amerikai Egyesült Államokban elfogadott és törvénybe foglalt dolog, ha egy háztartásban fegyver van. Önvédelmi célra használhatják, büntetlenül. Ez a mi országunkban tervben sincs, szóval mindenki maradjon a megengedett módszereknél.

Senki szabadsága nem ér annyit, hogy ön bíráskodjunk. Miért ne előznénk meg a dolgokat olyan módszerekkel, melyben senki sem sérül meg? Ha a betörések száma megszaporodott, érdemes egy videó kamerát a bejárati ajtóhoz tenni, és így egyszerűen lefülelhetjük a tettest.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.