Adatmentés

Az adatmentés szolgáltatással akkor kellett közelebbről megismerkednem, amikor egy számítógép meghibásodás miatt az összes családi fotó eltűnt. Gondolhatjátok mennyire meg voltam ijedve. A család barátjának volt egy ismerőse aki elvileg valamiféle számítógép zseni. Szóltunk neki, hogy eltűntek az adatok a gépről. Tud e valamit kezdeni ezzel. Hát azt mondta megnézi. Vissza is tudott hozni pár képet, de a nagyja sajnos elérhetetlen volt, mivel megsérült a merevlemez. Felkerekedtem a netre és elkezdtem utánaolvasni a témával kapcsolatban. Találtam pár céget, aki a weboldal szerint akkor is vissza tud hozni pár képet akkor is, ha sérült a merevlemez. Gondoltam ok, egy próbálkozást megér. Igen ám, de amikor bementem hozzájuk és megtudtam az adatmentés árat, már nem voltam ennyire jókedvű. Hát megkérik az árát, az biztos. Nem volt mit tennem, belementem a dologba. Kb. 2 hét múlva meg is kaptam a file-kat, de persze nem mindent, de így is jópár fotó megmaradt, amiket soha nem tudtam volna pótolni, mivel nem volt sehova sem elmentve. Ezután sehogy sem hagyott nyugodni a dolog és elkezdtem kutatni a neten mit lehet ez ellen tenni. Ekkor találtam egy weboldalt ami viszonylag olcsó havidíjjal elmenti az összes anyagot amit szeretnénk egy központi szerverre ( ha jól tudom egyszerre többre is ) és ma bármi van, akkor onnan egy kattintással egyből visszahozható a kívánt anyag.

Hát ez nagyon megtetszett nekem. Főleg az, hogy a file-ok ezután bármilyen eszközről elérhetőek.
Így ha készítek egy képet a telefonomról (mindegy milyen telefon. Iphone vagy Samsung, vagy akármi) a feltelepített program feltölti a netre és azt akár a számítógépről is bármikor meg tudom nézni. Így nemcsak hogy védve vannak a képeim a legközelebbi merevlemez meghibásodásától, de még egy helyen is vannak.

Nagyon szuper. Bátran ajánlom bárkinek aki most azon gondolkozik, hogyan – hova mentse azt a rengeteg képet amiket az idők folyamán készít.

Én a havi díjra egyfajta biztosítási díjként nézek. Szerintem megéri havonta pár ezer forintot beáldozni azért, hogy fényképeink, adataink biztonságban legyenek. Legyen szó meghibásodásról, tűzesetről vagy akár eltulajdonításról.

A weboldalt amiről beszéltem ide kattintva érhetitek el.

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.